Calorii măsline negre

Atunci când vine vorba de nutriție, este important să știm cât de bogate sunt alimentele pe care le consumăm în calorii și nutrienți. Măslinele negre sunt un aperitiv delicios și versatil, dar câte calorii conțin și ce alte beneficii nutriționale oferă?

Acest articol este efectul colaborării noastre creative cu educatie-fizica.ro

Valoarea nutrițională a măslinelor negre

Măslinele negre sunt recunoscute pentru gustul lor bogat și textura lor unică, dar sunt și o sursă valoroasă de nutrienți. Iată o privire asupra compoziției nutriționale a măslinelor negre per 100 de grame:

Calorii 6o kcal
Grăsimi 6,3 grame
Carbohidrați 3,1 grame
Proteine 0,8 grame
Fibre 3,2 grame
Sodiu 1556 mg

Măslinele negre sunt relativ sărace în calorii, conținând doar aproximativ 60 de calorii per 100 de grame. Cu toate acestea, ele sunt bogate în grăsimi sănătoase, în special grăsimi monosaturate, care sunt benefice pentru sănătatea inimii.

Beneficiile măslinelor negre

Măslinele negre nu sunt doar delicioase, ci și pline de substanțe nutritive esențiale. Iată câteva beneficii ale consumului de măsline negre:

  • Grăsimi Sănătoase: Grăsimile monosaturate din măslinele negre pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol LDL (colesterolul „rău”) din sânge, ceea ce poate reduce riscul de boli de inimă.
  • Fibre: Măslinele negre sunt o sursă bună de fibre, care pot promova sănătatea digestivă și pot ajuta la menținerea unei senzații de sațietate.
  • Antioxidanți: Acestea conțin antioxidanți precum vitamina E și polifenoli, care au proprietăți antiinflamatorii și pot proteja celulele împotriva stresului oxidativ.
  • Minerale: Măslinele negre sunt o sursă de potasiu, fier, magneziu și cupru, esențiale pentru funcționarea normală a organismului.

Cum să integrezi măslinele negre în dietă

Pentru a beneficia de valorile nutriționale ale măslinele negre, poți să le integrezi în diverse feluri de mâncare:

  • Adaugă măsline negre în salate pentru un plus de gust și textură.
  • Folosește-le ca umplutură pentru sandvișuri sau wrap-uri.
  • Pot fi un ingredient minunat în pizza, paste sau frigărui.
  • Pregătește un aperitiv simplu cu măsline negre, brânză și nuci.

1. Câte calorii conțin măslinele negre?

Măslinele negre conțin aproximativ 60 de calorii per 100 de grame.

2. Sunt grăsimile din măslinele negre sănătoase?

Da, măslinele negre conțin grăsimi monosaturate sănătoase pentru inimă, care pot contribui la menținerea sănătății cardiovasculare.

3. Cum pot beneficia de antioxidanții din măslinele negre?

Pentru a beneficia de antioxidanții din măslinele negre, include-le în dieta ta regulat prin adăugarea lor în salate, paste sau alte preparate culinare.

Vezi și:

Photo of author

Norin

Lasă un comentariu