Calorii struguri negrii: ce trebuie să știți despre aportul caloric al acestei delicioase fructe

Când vine vorba de a adopta un stil de viață sănătos și de a controla aportul caloric, este esențial să fim conștienți de caloriile pe care le consumăm, indiferent de aliment. Acest articol se concentrează pe caloriile strugurilor negrii și vă va oferi informații esențiale pentru a vă ajuta să vă mențineți obiectivele nutriționale.

Calorii în struguri negrii

Strugurii negrii sunt cunoscuți pentru gustul lor dulce și aromat, dar câte calorii conțin? Răspunsul este că aportul caloric al strugurilor negrii variază în funcție de dimensiunea și varietatea lor. În medie, 100 de grame de struguri negrii conțin aproximativ 69 de calorii.

Compoziția nutrițională a strugurilor negrii

Înainte de a evalua dacă strugurii negrii sunt potriviți pentru dieta dumneavoastră, este important să examinăm și compoziția lor nutrițională. Pe lângă caloriile pe care le furnizează, strugurii negrii conțin și alte substanțe nutritive esențiale:

Nutrient Valoare Nutrițională per 100g
Calorii 69 kcal
Carbohidrați 18 grame
Zaharuri 15 grame
Fibre 0.9 grame
Proteine 0.7 grame
Grăsimi 0.2 grame

Strugurii negrii sunt o sursă bogată de carbohidrați și zaharuri, ceea ce îi face o gustare dulce și hrănitoare. De asemenea, conțin fibre, care pot contribui la menținerea sănătății intestinale.

Beneficiile consumului de struguri negrii

Pe lângă aportul caloric moderat și compoziția lor nutritivă, strugurii negrii oferă și numeroase beneficii pentru sănătate:

  • Antioxidanți: Strugurii negrii sunt o sursă bogată de antioxidanți, cum ar fi resveratrolul, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva deteriorării oxidative.
  • Sănătatea inimii: Consumul regulat de struguri negrii poate contribui la menținerea sănătății inimii prin reducerea tensiunii arteriale și a inflamației.
  • Îmbunătățirea digestiei: Fibrele din struguri pot ajuta la menținerea unei funcții digestive sănătoase și la prevenirea constipației.

Cum să includem strugurii negrii în dietă

Dacă doriți să beneficiați de aportul nutritiv al strugurilor negrii în dieta dumneavoastră, există numeroase moduri de a face acest lucru:

  1. Adăugați-i în salate pentru o notă de prospețime și dulceață.
  2. Folosiți-i ca garnitură pentru iaurt sau cereale pentru micul dejun.
  3. Pregătiți un smoothie delicios cu struguri negri, iaurt și miere.
  4. Consumați-i ca gustare sănătoasă între mese.

Cât de multe struguri negri pot să consum într-o zi?

Aportul de struguri negri depinde de obiectivele dumneavoastră nutriționale și de nivelul de activitate fizică. Cu toate acestea, o porție moderată ar fi în jur de 150-200 de grame de struguri negri pe zi.

Strugurii negrii îngrașă?

Strugurii negrii au un conținut caloric moderat și pot face parte dintr-o dietă sănătoasă dacă sunt consumați cu moderație. Excesul caloric din orice aliment poate contribui la creșterea în greutate.

Există contraindicații pentru consumul de struguri negri?

În general, strugurii negri sunt siguri pentru majoritatea oamenilor. Cu toate acestea, cei care suferă de diabet ar trebui să monitorizeze cu atenție consumul de struguri, deoarece aceștia pot crește nivelul zahărului din sânge. De asemenea, cei cu alergie la struguri ar trebui să evite consumul lor.

Vezi și:

Photo of author

Norin

Lasă un comentariu