Calorii chia

Caloriile sunt un aspect important al nutriției noastre și joacă un rol esențial în menținerea unei diete sănătoase. Dacă sunteți interesat de aportul caloric al alimentelor, atunci este important să înțelegeți câte calorii conțin diverse alimente, inclusiv semințele de chia.

Vă prezentăm articolul creat în colaborare armonioasă cu pizzaforum.ro

Ce sunt semințele de chia?

Semințele de chia sunt semințe mici, de culoare neagră sau albă, originare din America Centrală și de Sud. Ele au fost cultivate și consumate de culturile indigene timp de secole, datorită valorii lor nutritive ridicate.

Calorii în semințele de chia

Atunci când vine vorba de semințele de chia, una dintre întrebările frecvente este câte calorii conțin acestea. Conținutul caloric al semințelor de chia depinde în mare măsură de cantitatea consumată. O porție tipică de 28 de grame de semințe de chia conține aproximativ 138 de calorii.

Valoarea nutrițională a semințelor de chia

În plus față de conținutul caloric, semințele de chia sunt bogate în nutrienți esențiali. Acestea conțin grăsimi sănătoase, fibre, proteine și o serie de vitamine și minerale importante. Iată o scurtă privire asupra valorii nutriționale a semințelor de chia:

Nutrient Cantitate pe 28g
Calorii 138
Grăsimi 9g
Fibre 10g
Proteine 4g
Calciu 177mg
Fier 3mg

Este important de menționat că semințele de chia conțin și acizi grași Omega-3, care sunt benefici pentru sănătatea inimii și a creierului.

Moduri de a include semințele de chia în dietă

Există numeroase moduri de a adăuga semințele de chia în alimentația dumneavoastră. Acestea pot fi presărate peste cereale, iaurt sau salate pentru a le oferi o textură crocantă și o sursă suplimentară de nutrienți. De asemenea, semințele de chia pot fi folosite pentru a face budinci de chia sau pentru a îngroșa supele și sosurile.

Beneficiile semințelor de chia

Pe lângă conținutul lor caloric și valorile nutriționale impresionante, semințele de chia oferă o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv:

  • Controlul apetitului: Datorită conținutului lor ridicat de fibre, semințele de chia pot ajuta la menținerea senzației de sațietate, ceea ce poate contribui la controlul greutății.
  • Reglarea zahărului din sânge: Consumul regulat de semințe de chia poate ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge în limite normale.
  • Sănătatea inimii: Acizii grași Omega-3 din semințele de chia pot contribui la reducerea riscului de boli de inimă.

Frecvența consumului de semințe de chia

Deoarece semințele de chia sunt dense din punct de vedere caloric, este important să le consumați cu moderație în cadrul unei diete echilibrate. Ele pot fi o adăugare valoroasă la dieta dumneavoastră, dar nu ar trebui să constituie baza acesteia.

Care este cantitatea zilnică recomandată de semințe de chia?

Nu există o cantitate zilnică recomandată strictă pentru consumul de semințe de chia. Cu toate acestea, o porție de 28 de grame pe zi este o cantitate obișnuită și poate fi benefică pentru majoritatea oamenilor.

Sunt semințele de chia potrivite pentru o dietă de slăbit?

Da, semințele de chia pot fi incluse într-o dietă de slăbit datorită conținutului lor ridicat de fibre, care ajută la menținerea senzației de sațietate. Cu toate acestea, este important să le consumați cu moderație, deoarece sunt calorice.

Există vreun efect secundar asociat consumului de semințe de chia?

În general, consumul de semințe de chia este considerat sigur pentru majoritatea oamenilor. Cu toate acestea, dacă le consumați în cantități mari sau nu beți suficientă apă, ele pot provoca probleme digestive temporare, cum ar fi balonarea.

În concluzie, semințele de chia sunt o sursă excelentă de nutrienți și pot fi incluse într-o dietă sănătoasă cu moderație. Ele oferă beneficii pentru sănătate și pot contribui la controlul apetitului și la menținerea unei greutăți sănătoase.

Vezi și:

Photo of author

Norin

Lasă un comentariu